Vilken typ av handdesinfektion kan man verkligen lita på?

En pandemi drar genom Europa och sätter skräck i en hel värld. Det är inte så konstigt att vi är rädda. Är handdesinfektion tillräckligt?

Den frågan hör man ställas då och då. Det handlar ju inte om en vanlig influensa som i värsta fall kan leda till att du måste få sjukhusvård. Sjukvårdssystemet jobbar på högvarv just nu. Köp andra alternativ än handsprit mot virus.

desinfektionssprit

Handdesinfektion handsprit mot virus är inte det enda sättet

En tvål fungerar lika bra som handsprit. Om vi lyssnar på experterna visar det sig att handsprit mot virus inte alls är säkert.

Handspriten dödar visserligen bakterier men inte alla bakterier. Vinterkräksjukan överlever handspriten utan problem.

handtvål

Då blir man smittad. En coronasmitta på det är inte så kul. Då kan du köpa produkter som Forte eller Smittstopp istället.

Du bör välja en bra tvål istället för handsprit mot virus. Om du använder handtvätt på ett bra sätt så får du det bästa skyddet.

Så desinficerar du händerna

Få ut ett bättre skydd av din desinfektion genom att lära dig mer om hur det fungerar. Bra handdesinfektion uppnås när du använder tvålen länge. Tvätta händerna i 20 sekunder.

Det är inte bara om du själv upplever influensa symtom som du ska desinficera händerna med en bra antiseptisk tvål. Gör det hela tiden. Du vet inte vem som kan smitta.

Handtag och möbler i ditt hem behöver också ytdesinfektion

Om du tvättar händerna så får du ett bra virusskydd. ytdesinfektion plus Det tjänar ju ingenting till att tvätta händerna om handtagen är fulla av virus. Då är du tillbaka på ruta ett igen och det är ju inte bra.

En antibakteriell spray underlättar vardagen. Sprayen är smidig nog att användas överallt.

Använd den bakteriedödande sprayen på alla ytor som du kommer i kontakt med. Objekten blir fira från virus. Coronaviruset är tillräckligt starkt för att leva i 72 timmar. Genom att använda sprayen så behöver du inte tänka på viruset på samma sätt längre.

Summering av hur du ska sköta din handdesinfektion på bästa möjliga vis

Jobba med handtvätt och tvål. Då behöver du inte använda dig av handsprit virus. Komplettera gärna med en vattenbaserad handdesinfektion också.