Så vet du att du har smittats av coronavirus

Många har coronavirus utan att veta om det. Vi överöstes av information om corona. Nu vet vi till exempel att barn kan smittas av coronavirus.

Vi kan även få smittan från djur. Det är inte så besvärligt som det kan verka. Om du blir pussad av din hund kan du få smittan den vägen.

ytdesinfektion

Efter mötet kanske du också får en blöt puss av jycken och då kan smittan vara ett faktum. Nu är du en smittbärare. Först sa man att influensa och corona var samma sjukdom.

Inkubationstiden med influensa är välkänd sedan länge. coronavirus kan smitta mycket längre. Man kan smitta även fast man vidtar alla skyddsåtgärder som finns.

Så vet du att du har smittats av coronavirus

Vissa coronasymtom är kända av oss. Det är relativt vanligt med feber och hosta. Om du har en kombination av dessa två är det ganska rimligt att tro att du kan ha smittats. Rekommendationen är då att man stannar hemma.

Vissa tror att de har drabbats av influensa istället. Antingen har man ont i lederna eller i huvudet. Ibland kan man även få svårt att andas. Om du inte kan andas så ska du söka hjälp. Vänta inte för länge.

Ingen reagerar lika på coronavirus

Det är också viktigt att förstå att vi verkar reagera olika på coronavirus. Vissa människor kan tappa luktsinnet om de blir smittade, det händer ofta i USA. Vi verkar inte ha samma symtom i Sverige.

Även inom samma familj kan reaktionerna bli olika. Vissa blir svårt sjuka medan andra bara får lättare symtom.

Ska du ta dig till en teststation och se om du har smittats?

Kanske är det dags, särskilt om du har flera symtom samtidigt? Det kan vara bra att testa sig om man har cononavirus. Då vet du hur du bör agera och du kan till exempel sätta dig själv i karantän för att inte sprida sjukdomen vidare.

Men om du ändå är hemma och inte behöver gå ut kanske du inte behöver testa. Håll avståndet när du går ut. När symtomen väl är borta anses det återigen säkert att ge sig ut bland folk igen.

Man brukar rekommendera att dricka vatten och att vila. Immunförsvaret bekämpar viruset, man kan ta C-vitamin och stärka immunförsvaret, precis som vid en förkylning. Man kan äta några gram C-vitamin per dag.

Befolkningen i USA äter 15 ml kolloidalt silver två gånger om dagen. handsprit Medlet säljs fortfarande i Sverige även om det inte lägre är ett kosttillskott.

Man kan spraya kolloidalt silver på livsmedel. coronaviruset dödas om där finns något. Prova gärna fabrikat som IONplus och Holistic.