Med glycerin kan du göra egna såpbubblor

Vem gillar inte såpbubblor? Med glycerin så kan du göra större bubblor än vad du kan med diskmedel.

Glycerin finns i många av våra vardagsföremål så som tandkräm och tvål. Vin innehåller till exempel glycerin.

köpa

Hur säkert är glycerol?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en vätska som inte har någon färg eller lukt. Glycerol finns naturligt hos människan också.

En svensk apotekare vid namn CW Scheele upptäckte att man kunde extrahera glycerin ur olivolja genom en kemisk process.

Du kan antingen framställa glycerinet på syntetisk eller vegetabilisk väg.

Hos allt-frakfritt.se hittar du glycerin.se eller på ett lokalt apotek. Då glycerin används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att även titta på hembryggning.se.

Bunkra upp lagret med detta.

Så använder du glycerol

Det är ju roligare med större bubblor och med glycerol är det möjligt. glycerin köpa Det krävs bara få ingredienser som vatten och socker. Blanda ihop i en skål och doppa sedan det verktyg som du vill skapa bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Det kan man enkelt doppa ned. Sedan är du redo att börja skapa konst.

Man kan ju använda såpbubblor lite varstans. Man kan rentav göra bubblorna med armar och händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen eller helt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Man kan göra bubblorna hur stora som helst. Du kan testa det nästa gång du är i farten.

Är glycerin farligt?

Om man undrar det” bör ta en titt på alla produkter som finns i hemmet och som innehåller denna produkt. Det är inte farligt i flaskor. Ämnena kan dock inte kombineras med vad som helst.

Om man blandar salpetersyran och glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Det blir en fin explosion av det om man tappar det i backen. Det bör man ju i och för sig undvika.