Med antibakteriell spray kan du desinficera mer än dina händer

Just nu är det extra viktigt med god en handhygien. Coronaviruset överlever handspriten utan problem. Tvål är oftast bättre än handsprit. Men det kan vara klokt att också investera i en riktigt bra antibakteriell spray.

Med en mångsidig bakteriedödande spray är du säker. Du måste ändå tvätta händerna. Inget hem är komplett utan en bra antiseptisk tvål på handfatet.

Bakterier och virus hittar ganska lätt in i våra hem. Nyligen blev det känt att coronavirus kan leva i 72 timmar. Med en antibakteriell spray har du övertaget.

Så kan du använda dig av bakteriedödande spray för att skydda dig

En bakteriedödande spray har många användningsområden. Den kommer att döda virus som finns på bord, stolar, bänkar och handtag. Glöm inte att spraya dörrhandtagen.

Om du smörjer dig med handsprit för att sedan ta i dörrhandtaget så måste du börja om igen. Dina händer är smittbärare igen. Vaggas inte in i en falsk säkerhet.

Om du hade sett till att även använda ytdesinfektion på handtaget hade risken minskat avsevärt. Om du går ut så ska du använda handskar. Det är extra viktigt vid en coronasmitta.

Använd en bakteriedödande spray

Om du har en spray med handsprit mot virus kanske du tänker att du kan använda den också för att döda virus på handtag och andra ytor. Det kan vara så att handspriten inte ger ett fullgott skydd. Då bör du istället gnida in ytorna med en antibakteriell ytdesinfektion som bevisligen fungerar!

Bäst resultat får du med en antibakteriell spray. Du behöver inte gnida med händer och kommer åt precis överallt med sprayen. Den fungerar på ytor som du måste ta i.

bakteriedödande

Om du står i ett läge där du måste ta i ett föremål utan handskar är det ju väldigt bra om du har en bakteriedödande spray med dig i fickan eller väskan. Det är bara att spraya på handtaget innan du öppnar dörren.

Använd produkten med måtta

Personer i din närhet kan ha influensa. Om du har bra produkter hemma så är du skyddad på ett bra sätt. En antibakteriell handtvål och bakteriedödande spray kan användas flera gånger om dagen.
Oftast kan Smittstopp leverera även när andra varumärken har slut på produkter. Det finns på nätet.