Kan man skydda sig mot coronavirus på jobbet?

Kanske oroar du dig för coronavirus på jobbet? Det är enkelt att skydd mot coronavirus. Välj de metoder som fungerar.

Handsprit är inte ditt bästa skydd mot coronavirus!

ytdesinfektion

Det är en myt. Alkospriten tog slut överallt. Det fanns dock ingen anledning till panik för det har fortsatt varit enkelt att köpa mycket bättre produkter för handtvätt och desinfektion.

Med en handtvål som fungerar som bakteriedödande och som klarar coronavirus har du ett riktigt fint virusskydd. Du behöver inte alkohol för att det ska fungera. Alkosprit är ingen match för influensavirus.

Huden kan ta stryk av handsprit. Den dödar bakterierna men löser upp fettet i huden. Bakterier har utvecklat en resistens mot handsprit.

Regelbunden användning av alkogel torkar ut händerna. Porerna förlorar fettet. Då kan du få sår och hudproblem. Dessutom får du massa kemikalier på händerna.

Prova en vattenbaserad och katjonisk handdesinfektion istället.

Skippa handspriten helt enkelt. En antiseptisk tvål, som tex. Många rekommenderar produkter som Smittstopp för att bekämpa corona.

Vanlig bakteriedödande tvål är ett måste på arbetsplatsen

På jobbet är det lätt hänt att vi glömmer att tvätta händerna. Det är ju inte säkert att dina kollegor är lika noga som du. Man vill ju inte tjata om pandemin hela tiden.

En bakteriedödande tvål är ett bra komplement till handtvätt. handrengöring Förklara med ett mejl eller under ett möte hur mycket ni kan göra för varandra genom att helt enkelt sköta handhygienen med tvålen som fungerar så bra.

Så enkelt är det att använda antibakteriell spray för ytdesinfektion

Tänk på hur du kan få rätt skydd mot coronavirus, börja gärna med en handtvål. coronaviruset är flyktigt och sprids med vinden. Var extra uppmärksam när du är på jobbet.

Den antibakteriell sprayen kan användas på dörrhandtag och datormöss. Alla kommer att uppskatta din insats. En bakteriedödande spray är enkel att ta med och att använda.

Antibakteriell handdesinfektion finns även som spray. På så vis får du ett extra skydd. Produkten har en bevisad effekt mot coronavirus.