Kan jag bli av med coronavirus?

Folk söker med ljus och lykta efter produkter mot coronavirus. Det finns enkla medel att ta till. Börja med att tvätta händerna.

Vet du hur du ska tvätta händerna på bästa sätt?

Det har länge pratats om vikten av proper handtvätt för att klara sig från att bli smittad av coronavirus. Dels ska du ha en bra antibakteriell tvål och dels måste du veta hur du ska använda den. Antiseptisk tvål kommer inte att desinficera på rätt sätt om du sköljer bort den för snabbt.

Många väljer att kombinera antibakteriell tvål med en spray. För ett bra resultat så måste du tvätta händerna i minst 20 sekunder. Sedan spolar du händerna. Om du har en bra bakteriedödande tvål kommer du inte att behöva handsprit från apoteket mellan handtvättstillfällen.

Torka händerna på en ren handduk. Engångsservetter kan vara ett bra tips. Du bestämmer själv vad du ska använda.

Coronavirus på ytor i ditt hem och på jobbet

Allt måste desinficeras. Ibland kan du ju ta i skitiga handtag, då måste du tvätta dig igen. Det här blir särskilt aktuellt på jobbet där många ska samsas om rum, toaletter och mer.

Nu vet man att coronavirus överlever i flera timmar och kanske dagar. Oftast rör dig om flera dagar. Med en antibakteriell spray för ytdesinfektion kan du ta hand om alla ytor som du kommer i kontakt med. Inte svårt alls.

desinfektionssprit

Du kan också behandla ytor på saker som du plockar med dig från butiken på detta sätt. Den säkra sprayen kan användas där du har behov av den. Sprayer av den här typen är faktiskt bättre produkter mot coronavirus än till exempel handsprit.

Immunförsvaret och sunt förnuft

Man kan äta C-vitamin i förebyggande syfte. Är billigare i pulverform.
Det räcker med 1 gram. Medlet börjar dock verka tidigare. En del kan rekommendera 6 gram per dag om man blir smittad.

I Sverige har man förbjudit kolloidalt silver som kosttillskott men i USA kör man på som vanligt. desinfektionsmedel Utfallet av preparatet är olika. Dr Annika Dahlkvist är en känd debattör i ämnet.
Hon rekommenderar att spraya kolloidalt silver på livsmedel. Dödar alla virus. Många gillar IONplus.

I TV ger Anders Tegnell goda råd, han låtsas som att allt är frid och fröjd. Snart kan ingen följa de rekommendationer som utfärdas. Prova att hosta i armhålan.
Om förhållandena är de rätta kan coronaviruset leva i upp till tre dagar. Detta råd gav Anders Tegnell redan under svininfluensan för 10 år sedan. Använd gärna näsdukar eller servetter. Vi har gett dig några exempel. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Hur väl fungerar handskar och ansiktsmasker mot coronaviruset?

Det finns mängder av produkter mot coronavirus. Du kan använda handskar överallt. Vissa produkter är inte virustäta. Försöka att inte röra vid dig när du har handskar på. Så kan coronavirus komma in i kroppen.

Skyddet som du använder måste ha rätt säkerhetsklass. Oftast är det bara medicinsk personal som har tillgång till rätt skyddsutrustning. Det betyder att du lika gärna kan vira en scarf runt ansiktet eller helt låta bli.

Tänk på hur du använder händerna. Om du använder en bra handdesinfektion så har du vunnit mycket. Slarva inte med handhygienen, rena händer är viktigt.