Ska du använda handsprit för att skydda dig mot pandemi?

Virus är många till antalet. Strukturen av det nya Coronaviruset överraskar alla. Virusets struktur gör att vi kan hitta botemedel mot det på ett lättare sätt än med andra virus. Är det rätt läge att använda handsprit för att neutralisera viruset eller kan det finnas effektivare desinfektionsmetoder?

svininfluensa

När en pandemi sveper fram över världen är det viktigt att förstå vad det rör sig om för virus eller bakterie. Många ser detta som en ursäkt för att ha en god hygien för stunden. Med rätt typ av desinfektion kan du skydda dig på rätt sätt och förhoppningsvis undvika att bli sjuk.

Är handsprit det bästa alternativet?

De festa tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Svaret på den frågan kan vara enkelt. Om vi ser på tvål så är det så att tvålen angriper virusets hölje. Man ska inte underskatta kraften i tvål och vatten.

De flesta ur vårdpersonalen rekommenderar ju handtvätt före handsprit. Handspriten kan bryta ner proteinstrukturerna som finns i coronavirus och det gör att det inte längre är verksamt. Men det här är inte hundra procent säkert och därmed inte ditt första val.

Handtvätt är dock inte överlägset handspriten, de båda metoderna ger ungefär samma resultat. Många kritiserar handspriten och menar att det finns bättre alternativ på marknaden.

Alkoholfri handdesinfektion fungerar bra

Det är inte ovanligt att man inte får den effekt som man tänkt av handsprit. Handsprit måste gnuggas in för att vara verksamt. Då kan det hända att du inte för önskad effekt.

Du kan prova specialtvålar också. Tänk på att välja rätt typ av desinfektion för rätt sorts virusskydd

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa valet om man vill ha en bra desinfektion. Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Använd desinfektion så ofta du kan

Du måste använda bra desinfektion rutiner redan innan du får symtom. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Då har du ett grundläggande virusskydd helt enkelt för att du tar död på virus och bakterier som finns på dina händer.

dax

Många tvättar inte händerna efter att de varit på toaletten. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. För att begrensa smittspridning till andra rum bör du ändå tvätta händerna.

Du kan inte bara tvätta händerna om du vill ha det bästa virusskydd

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. De som blickade söderut och såg vad som hände i Italien insåg dock att det var fråga om något mycket allvarligare.

Handdesinfektion är viktigt men när det är fråga om en smitta som är så pass smittsam som coronaviruset kan det krävas mycket mer än antibakteriell tvål för händerna. Antibakteriella produkter har många användningsområden. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Använd bakteriedödande produkter

Fall inte för handspritens lockelser. dax handdesinfektion Men det här är inte helt sant. Handsprit kan inte döda alla virus. Du kanske litar för mycket på det virusskydd som du inte har.

Bakterier och virus är inte allt. Handsprit kan torka ut din hy. Det kan vi inte rekommendera. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion kan du köpa på nätet. Köp det och håll händerna rena.

Kom ihåg att du kan äta frukter och grönsaker även om du har sprayat dem med kolloidalt silver, så fort preparatet har torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Den kan behövas då och då.
Tvål gnider vi in på ett helt annat sätt. Antibakteriella medel finns som sprayer också.

När ska du börja med noggrannare handdesinfektion?

Många gör misstaget att vänta för länge med sin handdesinfektion. Om du redan nu tvättar händer noggrant så behöver du inte använda handsprit.

Det finns alkoholfria varianter som är mycket bättre än handsprit. Det finns massor av produkter som du kan använda vid en pandemi.

Det är möjligt att desinficera på ett skonsamt men effektivt sätt

Alkohol kan slita mycket på händerna. Det gör att huden blir väldigt torr och kan spricka. Det är inte bara obehagligt för att det då gör ont att applicera alkohol.

Öppna sår är virusets bästa vän. Som du förstår så är inte handsprit det bästa valet vid en pandemi. Då kan Smittstopp, Forte och Pandemstop vara bättre alternativ. Medlen håller huden len så att den inte torkar ut.