När du är hemma så är det viktigt att ha tillgång till antibakteriell tvål för att skydda dig så effektivt som möjligt.

Om du ska tvätta händerna så bör du se till att det är med antibakteriell tvål, nu mer än någonsin. Om du tvättar händerna med handtvål så dödas bakterier och eventuella virus. Den ger dig ett virusskydd som är otroligt viktigt i en tid då vi inte ens vet hur vi på bästa sätt ska skydda oss mot coronavirus. Skydda dig med antibakteriell tvål för att effektivt se till att du inte smittas.

Vilken antibakteriell tvål ska du använda i hemmet?

Den viktigaste och mest självklara platsen för antiseptisk tvål är på sjukhuset där man kan se det i behållare tillsammans med handsprit. Handtvålen du har hemma är dock av av annan sort. Om du vill ha en tvål som är specifikt framtagen för handdesinfektion så ska du välja Smittstopp Handtvål eller liknande.

dax

Använd inte bara handsprit, mot virus så är det inte tillräckligt och du behöver även tillägga annat skydd så som handtvål. Tack vare effektiviteten av bakteriedödande tvål så kan du lugnt köpa det även om handsprit är svårt att få tag på då de sålts slut. Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Det är inte säkert att desinfektion med handsprit fungerar om du är förkyld. Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Använd desinfektion så ofta du kan

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Då har du ett grundläggande virusskydd helt enkelt för att du tar död på virus och bakterier som finns på dina händer.

handhygien

När du tvättar händerna så håller du bakterier och virus borta. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Tvätta inte bara händerna om du vill ha ett bra virusskydd

Coronaviruset likställdes inledningsvis med influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. Då får du ett komplett virusskydd.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. smittstopp Men det här är inte helt sant. Det är inte alltid säkert att använda handsprit mot virus. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Säkerheten handlar inte bara om att dina händer blir rena från virus och bakterier på riktigt. Välj skonsamma produkter som skyddar dig på riktigt. Prova med produkter som du faktiskt tål att använda. Du måste vara extra noga om du smörjer in dig ofta.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Den kan du använda för dina händer.

Kom ihåg att du kan äta frukter och grönsaker även om du har sprayat dem med kolloidalt silver, så fort preparatet har torkat. Istället för att sätta dessa i tre dagars karantän under pågående pandemi kan du spraya och få bort det som skulle kunna vara livsfarligt.

En bakteriedödande spray är bra att ha hemma för desinfektion oavsett om det råder förkylningstider eller inte. Den kan behövas då och då.
Idag vet man att handsprit inte är så effektivt som man tidigare trott.

Det naturliga skyddet som huden på dina händer har riskerar att försvinna om du överanvänder handsprit och huden torkas ut och skadas. Du vill undvika långvarigt bruk av den uttorkade handspriten för att inte riskera få problem med huden på händerna. En handdesinfektion är mer skonsam mot dina händer om den är katjoniskt vattenbaserad.

Nu behöver du inte oroa dig för att den tvål du använder för handtvätt hemma inte kommer att göra ett bra jobb. Det sägs att 30 sekunders skrubbande med riklig mängd tvål i händerna skyddar dig ordentligt mot virus. Även mot Coronavirus som har visat sig vara otroligt smittsamt.

Räcker det med desinfektion med antiseptisk tvål eller behövs det mer?

God handhygien är dock bara en början av vad du behöver göra för att skydda dig mot virus och en pandemi. Det är mer som avgör om du blir smittad eller inte. Corona är knepigt då man inte alltid vet att man är smittad och kan därför vara smittbärare.

Antibakteriell tvål behöver du komplettera med rengörande av ytor i din närhet. Ytdesinfetion är minst lika viktigt för att inte bli smittad genom beröring.

På vilket sätt ska du rengöra och desinficera ytorna i ditt hem?

För att hemmet ska bli rent så kan det duga med att man går igenom med rengöringsmedel och trasor. Ännu enklare är att använda en bra antibakteriell spray som du sprayar över dörrhandtag och mer. På så sätt slipper man använda energin att med båda händerna göra rent varje yta eftersom du slipper gnugga med medel.

Att rengöra med bakteriedödande spray gör allt mer effektivt och mindre energislösande vilket gör att du kanske gör det oftare. Spraya på allt du bär med dig utifrån, även alla matvaror som du handlat hem. Sprayen kan även plockas med till jobbet där du kanske delar rum med andra som också kommer att röra vid handtag, datormus och mer.

Har du handlat produkter som ligger oskyddade i butik så behöver du se till att rengöra dem, vilket du gör smidigt om du har kolloidalt silver där du då slipper använda ett medel som inte är ätbart. Det finns en del aktörer som säljer kolloidalt silver och IONplus är den som många anser vara bäst.

Se till att du har bra handdesinfektionsmedel överallt och alltid

Handsprit är populärt att ha i väskan då det anses vara lätt att bära med sig. Alkoholfria medel är också enkla att bära men de är missförstådda i komparation med vanlig handsprit. Se till att ha ett effektivt virusskydd med dig när du lämnar hemmet, genom att alltid ha en antibakteriell tvål.