Kan jag använda handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Det är inte konstigt att vi är rädda just nu. De flesta känner någon som tillhör en riskgrupp. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Handdesinfektion är viktigt

Något som är viktigt att poängtera vad gäller coronaviruset är att det här är en smitta som kan passera från en person till en annan trots att ingen visar sjukdomssymtom. Alla som blir smittade får inte symtom.

Du vet inte om du kan smitta andra. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas på ett sådant sätt så att smittan begränsas.

Använder du rätt typ av handdesinfektionsmedel?

De flesta tror fortfarande att handsprit ger ett fullgott skydd. Flera virus är immuna mot handspriten. Om det till exempel rör sig om förkylning, vinterkräksjukan eller influensa är det här inte ett fungerande virusskydd. Då kan det vara mycket bättre att använda en vattenbaserad handdesinfektion eller lära sig mer om hur handtvål ska användas vid handtvätt på rätt sätt.

Finns det en antiseptisk tvål i ditt kök? Det är viktigt att det är en bakteriedödande tvål som samtidigt är skonsam mot dina händer. Du bör ha tvål nära på alla platser som du använder.

desinfektionsmedel

Det är onödigt att köpa hem handsprit. virusskydd Spring inte till apoteket för att köpa mer handsprit. En bra tvål fungerar lika bra mot bakterier.

Om du har känslig hy så kan du använda en vattenbaserad handdesinfektion.

Det som känns starkt är inte alltid bästa vapnet mot coronavirus

Alkohol dödar inte med säkerhet ett coronavirus. Om du använder handsprit så kan huden bli torr och spricka. Det händer oftast när du desinficerar händerna ofta. Oftast är handsprit bättre!

Tänk på ytdesinfektion

En antibakteriell spray är bra att ha hemma. Dörrhandtag är en vanlig smittokälla. När du är utomhus kan du öppna dörrar med ärmen istället för med handen. Använd handskar.

Inomhus kan du använda sprayen som ett komplement. Det ökar ditt virusskydd hemma. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Sprayen kan användas som ytdesinfektion också. Använd sprayen på varor som du använder.