Handsprit dödar inte coronaviruset så köp inte handsprit

Coronaviruset överlever en behandling med handsprit, som dödar bakterier och behövs inom vården. Mot coronaviruset är handspriten verkningslös.

Det säljs hundratusentals flaskor handsprit och säljarna talar givetvis inte om att det inte fungerar, då köper inte kunderna.

Bloggprofiler och sajter påstår att handspriten fungerar mot mot coronaviruset.

En trovärdig förklaring levereras och sedan en provisionslänk till något apotek.

Risken att smittas av coronaviruset ökar om man använder handsprit

På händernas hud har vi bakterier som skyddar oss mot coronaviruset och dessa dödar handspriten. Fettet i hudens porer tvättas delvis bort av alkoholen.
I samma ögonblick handspriten torkat är händerna helt utan skydd mot coronaviruset.

Vad som fungerar är alkoholfri handdesinfektion. I prisad webbshop finns det alkoholfri handdesinfektion att köpa.Där finns också antibakteriell handtvål för handtvätt och ytdesinfektion för desinfektion av ytor, dvs utan glycerin.

bakteriedödande

Professor i bakteriologi uppmanar alla privatpersoner att kasta all handsprit

Desinfektionssprit är för svagt för att döda coronavirus. Vid Sahlgrenska akademin finns överläkaren och professorn i kliniskt bakteriologi, Agnes World, som säger:

Handsprit har endast effekt mot bakterier och är verkningslöst mot virus.
– All handsprit skall omgående kastas är hennes råd.
– Alla flaskor med handsprit jag hittar på arbetsplatser och liknande kastar jag direkt. Man bör däremot använda handsprit om man arbetar på sjukhus och inom vården.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Hemtillverkad handsprit kan vara farlig

Att blanda egen handsprit av T-röd denaturerad sprit fungerar inte mot coronaviruset.

Glyverin, denaturerad T-Rödsprit och vatten blandas till “handsprit” av tusentals personer.
Därefter skall denna illaluktande sörja användas på händerna.

Man häpnar när även tidningar sprider dessa “råd” till sina läsare. Röd denaturerad T-sprit har sålt slut på flera ställen.

Alkohol dödar inte coronaviruset, inte en denaturerad alkohol som T-Röd. Hudens eget bakterieskydd som annars skulle angripit coronaviruset, dödas.

T-Röd är en teknisk sprit och inte avsedd för hudvård. https://coronaviruset.info/ T-sprit är tillsatt denatureringsmedel för att vara odrickbar. Därefter är den färgad med färgämne.

Använder man detta ofta på händerna kanske man får kontakta en hudläkare efteråt.

Det finns koncentrat för handdesinfektion för den som vill blanda själv

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Svensktillverkad kvalitetsprodukt från godkänd tillverkare i konsumentförpackning, bara att balanda med vatten.
Värt att nämna för nu lär det dyka upp en massa hemtillverkade produkter, som om de en ens fungerar, tillverkaren har vare sig den kunskap som krävs, godkända lokaler, utbildad personal eller erforderliga tillstånd.

Handdesinfektions är slut i hela landet, vem kan leverera?

På några dagar tog handsprid, handdesinfektion och desinfektionsmedel slut i hela Europa. Miljontals liter verkningslös handsprit har sålts till intet ont anande privatpersoner.

Handdesinfektion och desinfektionsmedel är slut i hela EU. Tvålpumpar, tomflaskor och sprayers är slutsålda i hela landet. Även glycerin är slutsålt på de flesta ställen. Desinfektionsmedel innehåller biocider som dödar coronavirus, dessa är slutsålda.

I den takt det går att få flaskor och dunkar fylls de på med antibakteriell spray och säljs.

Det finns nätbutiker som säljer och tar betalat utan att ha varor på hyllan. Köparen skall få leverans senare, hen hamnar i en kö. Köparen kan bara hoppas få leverans i tid.

När detta skrivs har i princip alla webbutiker slut på handdesinfektion och ytdesinfektion i normalstora förpackningar 500 ml. Flytande tvål som dödar coronavirus är också slut.

Följande butiker har däremot varor att sälja:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Detta är butiker som säljer direkt till konsument och mindre företag. Kända av sin egen kundkrets men okända för de flesta andra. Google har inte an aning om att dessa företag kan leverera när jag söker på Köpa Handdesinfektion.
Google med AI skickar sina besökare till butiker utan varor.