Du känner väl igen smitta och influensa symtom?

Så vet du att det är influensa. Många i Sverige har haft influensasmitta tidigare. Feber kanske är det mest klassiska tecknet på influensa symtom. Ibland kräks vi av symtomen.

bakteriedödande

De flesta har haft influensa någon gång. Dessutom kan vi få olika symtom av smitta. Våren 2020 drabbades många av coronavirus som också ger influensaliknande symtom. Då ville många ha ett virusskydd.

Du kan vidta åtgärder för att slippa smitta

C-vitamin är bra för immunförsvaret. Att köpa C-vitamin som pulver är billigare. Som pulver heter det askorbinsyra, en annan variant heter kalciumaskorbat.

På Dr. Annika Dahlqvists blogg finns fler tips hur man kan stärka immunförsvaret.

Tiden då virusskyddet sätts in är A och O. Känner du influensa symtom så kan du ha smittats av coronaviruset. Under en pågående pandemi är det inte särskilt roligt om du behöver intensivvård med respirator tillsammans med tusentals andra i din region.

Det bästa är alltså att skydda sig mot smitta långt innan några influensa symtom visar sig. Så gör du! Så lätt är det. Köp inte handspriten. Handspriten biter inte mot vissa bakterier.

Det gäller att bli bra på effektiv handtvätt

Prova gärna att använda en antibakteriell handtvål. Faktum är att handtvätt är en mycket effektiv form av handdesinfektion. Handsprit kanske inte fungerar alls.

Om du använder tvålen rätt så har du ett bra skydd. Gnugga händerna i minst 20 sekunder. Skölj noga. Viruset har ingen chans.

Många går på fällan att handsprit ska vara bättre vid vissa sjukdomar.

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Gå inte på det. Du vill ta död på viruset. Vissa virus sprids genom luften. Rena händer är en start.

Många virussorter är immuna mot alkogel. alcogel Handsprit hjälper inte mot influensa symtom. Det enda du behöver är tvål och vatten. Du ska inte tro att handsprit skyddar mot smitta.

Skydda dig mot smitta med effektiv desinfektion

Tänk på att andra kan ha influensa symtom. Det gäller alla. Använd gärna olika former av ytdesinfektion.

Det går att desinficera handtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Det här kan vara lika viktigt som en antibakteriell handtvål! Sprayen kommer åt överallt.

Det kan vara ett bra sätt att undvika smitta på. Ha alltid lagret påfyllt.