Desinficera med ytdesinfektion som fungerar på olika ytor

Många känner sig oroliga just nu och det är inte så konstigt. Då ingen har tidigare erfarenhet av detta blir det lätt förvirring. Sverige gick tidigt sin egen väg och det kan få konsekvenser. Ingen vet vad som väntar men du kan ändå desinficera dig.

Var noga när du desinficera

Är du också en av dem som förlitar dig på handsprit för att desinficera dina händer? Du kanske tror att det är bra bara för att handdesinfektionen har en stark lukt? Vissa virus överlever handspritning.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Du kommer inte undan handtvätten. Att tvätta händerna noggrant under minst 20 sekunders tid med handtvål är ett bra sätt att motverka smitta på.

En antibakteriell handtvål ger ett bra skydd. Men kom ihåg att tvätta ofta. Tvätta händerna om du har varit utomhus. Du ska även tvätta om du inte har några symtom på sjukdom. Det är viktigt att använda tvål. Det ger ett bra grundskydd.

Det är också bra att tänka på ytdesinfektion

Bakterier finns överallt. Du behöver inte vara sjuk i influensa för att handtag och andra ytor ska ha ämnen som kan smitta andra som rör vid dem. Saker som du köper med dig hem kan ha bakterier på sig.

Du måste vara extra uppmärksam på det nu när vi har pandemiproblem. Om du sprayar på lite bakteriedödande kolloidalt silver på varorna så kan du äta dem när sprayen har torkat. Sådant kan ha en god effekt på bakteriedödandet på lång sikt. Sprayen dödar virus som kan finnas på det som du har burit hem.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

Du behöver inte springa till apoteket och köpa handsprit. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Se till att du har dessa produkter hemma året om. Prova på en liten yta först innan du sprayar överallt.

handsprit

Detta är ytdesinfektion

Genom att ha en god rutin för ytdesinfektion håller du dig och ditt hem bakteriefria. Man kan föra coronaviruset vidare utan att veta om det. Om dina händer är rena så minskar du avsevärt risken att föra smittan vidare.