Är du beredd på den stora pandemi?

Många trodde att ryssen var vår stora fiende. Tyvärr har vi redan fått se vad den nya pandemi kan åstadkomma. Coronavirus finns överallt. Det finns mycket som kan göras i förebyggande syfte.

Ett dagligt intag av C-vitamin är grunden till ett starkt immunförsvar. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Du kan köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver också.

Alla måste ta pandemi på allvar om vi ska bli av med den

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Ofta tänker vi inte på händerna. Om du har coronavirus på händerna som du sedan för till ansiktet så kan det vara kört.

Smittstopp

Använd inte vilken tvål som helst under en pandemi. Många tror att handsprit skyddar mot virus som corona men så är det inte. Du behöver alltså inte vänta på att de ska få handsprit på apoteket igen!

Handsprit dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukevirus. Handspriten tvättar bort det naturliga fettet i huden.
Det betyder att händerna är exponerade mot bakterier och virus. Händerna är inte rena bara för att du använt handsprit. Om ditt immunförsvar redan är nedsatt när du får coronaviruset kan din sjukdom bli mycket värre.

Om man använder handsprit under lång tid så kan man få sår. Då ska du istället prova så kallad katjonisk handdesinfektion som Smittstopp eller Forte.

Bakteriedödande handtvätt fungerar också. Använd en antibakteriell tvål så ofta som du anser att det behövs. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Gå inte nära andra människor

Det råder särskilda omständigheter just nu, och alla måste ta hänsyn till denna pandemi. Men det minskar smittorisken.

Om alla håller sig till reglerna kan vi besegra pandemiN fortare. Desinfektion info Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

När det pågår en pandemi så måste vi strukturera om vår vardag. Det är svårt att stoppa coronavirus då det sprids via luften. Det är fullt möjligt att föra smittan vidare även om man inte har influensasymtom.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Var smart och köp hem medel för ytdesinfektion. Om du köper en bakteriedödande spray så kan du använda den på dina dörrhandtag. Det kan hjälpa dig att klara dig genom en svår pandemi.

Se till att det som du beställer hem inte för någon smitta med sig. Tänk på att coronaviruset kan leva i 3 dagar på plast. Viruset kan föras vidare via varor.

Gör matinköp mer sällan!

Det här är också ett sätt att göra sig redo för pandemi. Handlar du veckovis så kan du kanske träffa någon som har coronavirus och då blir du själv smittad. Då kan det vara bättre att handla mer sällan. Prova gärna att använda engångshandskar, då är du bättre skyddad.

Du kan även använda handskar när du handlar för att minska risken för smittspridning. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen. Det är många gånger bättre än handsprit.