Använd handtvål istället för handsprit som handtvätt

Det har knappast undgått någon att det är viktigt att tvätta händerna. Men du kanske inte har rätt typ av handtvål hemma för att få ett riktigt gott virusskydd. Den rådande situationen har medfört att allt fler använder handtvätt.

Handsprit står fortfarande högt i kurs hos många, men det räcker inte.

När coronaviruset satte skräck i hela Europa var det många svenskar som började köpa en massa handsprit. Folk byggde upp stora lager av handsprit hemma. Det ironiska är att det inte alls är säkert att det fungerar perfekt med handsprit mot virus.

Faktum är att förkylningsvirus ofta överlever handspriten. Då är det bättre att använda rätt handtvätt. Vårdpersonal har känt till det i många år.

Med handtvål kan du undvika influensa

bakteriedödande

Den antibakteriella tvålen kan döda de flesta smittor. En antibakteriell tvål kan vara alkoholfri. Den bakteriedödande tvålen är inte bara skonsam mot dig den dödar också virus snabbt och effektivt. Många väljer att köpa Smittstopp handtvål.

Kommer du ihåg rutinerna för handtvätt? Tvätta händerna i minst 20 sekunder. Det är viktigt att skölja händerna.

Nu måste du tvätta händerna mer frekvent. Se till att ha handtvål på toaletten. Kom även ihåg att tvätta händerna när du kommer hem. Tänk på att även ha tvål i köket. Då glömmer du inte så lätt.

När får du smitta på dina händer?

Här har vi en mycket viktig fråga som du ska ställa dig då du fundera på hur du kan desinficera dina händer på bästa möjliga vis. dax handdesinfektion Det handlar ju inte bara om att ha en bra handtvål och om att använda den på rätt sätt.

Kolla i förrådet så att du har bakteriedödande medel hemma, det kan komma väl till pass nu. Det är av stor betydelse. En bakteriedödande spray ger god ytdesinfektion.

Tänk på andra i tider likt dessa. Du kan bli smittad av andra. Du ska aldrig underskatta en bra handtvål vid handtvätt.

Tänk på att tvätta händerna

Om vi har en handtvål hemma som inte används så faller hela rutinen för handtvätt. Använd därför all spray och tvål som du har hemma. Se även över lagret på jobbet.